26 april 2024

Nationale Zaaidag 2024

What a day! Na maanden van hard werken zoemden we tijdens Earth Day naar het hoogtepunt van onze Voer de Bij Bij campagne: De Nationale Zaaidag! Op deze dag zijn mensen massaal gaan zaaien door heel Nederland en Vlaanderen.

Dit was de Nationale Zaaidag 2024

Wij hebben ook niet stilgezeten, onze zaaikaravaan zoemde dit jaar langs twee gemeenten: Wassenaar en Heemstede. De bonte stoet startte bij de Land van Ons tuinderij De WIJdehorst, alwaar vele tientallen mensen popelend stonden te wachten om te mogen zaaien. Boer Erwin de Jong had samen met Marco Swart een stuk van maar liefst 1,4ha voorbereid. De vrijwilligers van de Groene Meent, Land van Ons en The Pollinators zaaiden vol enthousiasme het bloemzaad in wat door Honey Highway ter beschikking is gesteld.

Na het zaaien genoot het voltallige gezelschap van een welverdiende plantaardige lunch verzorgd door Wildwestland. En hop.. op naar de volgende locatie: het Oude Slot in Heemstede! Daar zaaiden we een mooi slingerend bloemenlint in. Ook werden onze nieuwe Super Pollinators officieel beëdigd. De koffie werd verzorgd door Anne & Max en De Koffiebar, de biertjes door Lowlander en de thee door Pukka. Roos Konings liet de bezoekers proeven van al het wild dat er rond het slot te plukken viel en ons viel de eer te beurt om als eerste de rondreizende tentoonstelling ‘Jouw tuin helpt’ van de Nationale Bijenstrategie te mogen laten zien.

Onwijs geslaagd dus en we hopen dat iedereen in Nederland en Vlaanderen die meedeed aan Voer de Bij BIj net zoveel genoten heeft. Op naar volgend jaar! 

Ook leuk om te lezen

Krijg ons laatste Nectar Nieuws in je mailbox!