treevember

Bomen planten is een feest!
Daarom is er Treevember en Tree Fest. Gebaseerd op het het Tree model

tree planting

We planten bomen (maar ook struiken en kruidenlaag) die gezamenlijk een voedselbos vormen.

Regeneration

Door het planten van bomen helpen we de bodem weer gezond te maken, biodiversiteit te herstellen en supporten we bestuivende soorten. Ook zorgt samen bomen planten voor verbinding met elkaar en met onze omgeving.

education

Naast dat je bomen plant leer je tijdens het Tree Fest ook. Over voedselbossen, over het belang van bomen en biodiversiteit, over insecten en andere beestjes.

experience

Een Tree Fest gaat over beleving. Verdieping, verbinding en het vieren van het leven.

The Pollinators roepen november uit tot Treevember! Een maand vol met activiteiten met bomen als middelpunt. Het is namelijk tijd voor een ode aan de boom. Bomen zijn immers niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook essentieel voor het welzijn van de planeet. Ze zorgen voor verkoeling en schaduw, helpen de bodem gezond te houden, slaan CO₂ op, bevorderen biodiversiteit én leveren voedsel voor dier en mens. Voedselbossen combineren bovengenoemde eigenschappen en staan daarom wat ons betreft vól in de spotlights in Treevember.

Iedereen kan bomen planten en dat doen we met z’n allen. Daarom is er Tree Fest tijdens Treevember. Een bomenplantfestival op één dag op één locatie met leerzame workshops, kunst, muziek en natuurlijk bomen planten. In 2018 was de eerste in Amsterdam, 2019 in Rotterdam, toen was er een pandemie en nu dit jaar (2021) organiseren we er maar liefs 4. Elk weekend in Treevember op een andere locatie.

Kijk op treevember.nl