Remember… Treevember

Meer dan 4000 bomen, struiken, kruiden en alles wat er tussenin zit de grond in. Duizenden mensen zijn bestoven en er is het Supertoffe Voedselbossenboekje!

Treevember zit er op. Samen met de bezoekers van Tree Fests, vrijwilligers, voedselbos-pro’s en bedrijven hebben we ruim 4000 bomen, struiken, kruiden en alles wat er tussenin zit aangeplant. We hielden een webinar en lanceerden het Supertoffe Voedselbossenboekje. Niet alles liep door corona zoals gepland. Tree Fest Wageningen ging niet door en de editie Baexem vond plaats in afgeslankte vorm. Maar dat mocht de pret uiteindelijk niet drukken. We kijken terug op een geslaagd Treevember en bedanken iedereen die heeft meegedaan. Op welke manier dan ook. Vrijwilligers, bezoekers, locaties, bedrijven, artiesten, workshopgevers en elke andere vorm van support. Dank je wel! Bekijk de aftermovie. Dat is nog even nagenieten!

Nu uitrusten, zou je denken. Maar nee: het voorjaar staat al weer voor de deur, dus wij gaan de komende maanden met volle kracht vooruit en de ‘Voer de Bij Bij’ campagne optuigen. Daarover snel meer. Schrijf je in voor de nieuwsbrief dan ben je als eerste op de hoogte.

See you later Pollinator!

Mede dankzij deze organisaties was het een daverend succes.
De Bijenkorf, Pukka Herbs, Prins Bernard Cultuurfonds, Joline Jolink, JCDecaux, BMWi, Drukkerij de Bij, Frisse Blikken, Triodos Foundation, Stichting Conscious.

treevember

Vergroot de biodiversiteit, help bestuivende soorten, transformeer de landbouw. Vier het leven en plant met elkaar bomen in de voedselbossen die meedoen aan Treevember!

Hoe tof zou het zijn als de maand november bij alle Nederlanders bekend staat als dé maand om bomen te gaan planten en dat we november steevast Treevember gaan noemen? Met dat in het achterhoofd startten The Pollinators vorig jaar met de activiteiten rondom het planten van bomen. Dit als uitbreiding op het Tree Fest, dat in 2018 in Amsterdam en in 2019 in Rotterdam werd georganiseerd en waarbij al duizenden bomen werden geplant in de voedselbossen aldaar. Dit jaar organiseren we tijdens Treevember vier keer een Tree Fest, maar ook meewerkdagen in verschillende voedselbossen door het land.

Waarom Treevember?

Het is tijd voor een ode aan de boom. Bomen zijn immers niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook essentieel voor het welzijn van de planeet. Ze zorgen voor verkoeling en schaduw, helpen de bodem gezond te houden, slaan CO₂ op, bevorderen biodiversiteit én leveren voedsel voor dier en mens. Voedselbossen combineren bovengenoemde eigenschappen en staan daarom wat ons betreft vól in de spotlights in Treevember.

Maar we vinden het ook belangrijk dat we als sociale wezens met elkaar zijn, samen creëren, samen genieten van kunst en muziek, samen leren en samen de natuur beleven. Vandaar Tree Fest: een festival waar je niet vandaan komt voordat je handen de aarde in zijn geweest. Kijk snel waar je aan de slag kan en wat je nog meer kunt doen tijdens Treevember.

‘Er moeten méér Tree Fests komen!’ ~ Prof. Dr. Matthijs Schouten

 

Wil je meer weten over Treevember?
Zoem naar treevember.nl