27 oktober 2021

Treevember powered by Greenchoice

Recent is Greenchoice partner geworden van The Pollinators en doen ze specifiek mee met de Treevember campagne omdat ze net als ons bomen helemaal de bom vinden! Treevember powered by Greenchoice. 

Bossen zijn van groot belang voor een leefbare wereld. Bomen nemen tijdens hun groei CO2 op uit de atmosfeer en geven zuurstof terug. Daarom ondersteunt Greenchoice wereldwijde bosprojecten voor bescherming en aanplanten bomen. Sinds 2017 investeert Greenchoice ook in de aanplant van bos in Nederland. Zo leveren ze een bijdrage aan het vastleggen van CO2 door bossen en maken ze Nederland letterlijk groener. Recent is Greenchoice partner geworden van The Pollinators en nu trekken we samen op om in Nederland meer bomen te planten. Dat doen we met name tijdens Treevember. Daarom is Treevember powered by Greenchoice. We richten ons op voedselbossen omdat we geloven dat het zoveel geweldige eigenschappen combineert. Bomen zijn mooi en voedselbossen de bom! Veel (eetbare soorten) bomen vormen een voedselbos en dat bos zorgt voor verkoeling en schaduw, bomen helpen de bodem gezond te houden, slaan CO₂ op, bevorderen biodiversiteit én leveren voedsel voor dier en mens. 

Elk weekend in Treevember organiseren we een Tree Fest. Een bomenplantfestival voor iedereen. Op 20 november gaan we naar de Voedselbos Droevendaal. Greenchoice heeft samen met de universiteit Wageningen (WUR), leerstoelgroep Farming Systems Ecology (FSE), de 18 jaar oude boomgaard getransformeerd in een voedselbos (2019). Het doel is om binnen tien jaar een gevarieerd voedselbos te ontwikkelen met een hoge productie en rendement. Educatie staat daar centraal. Een soort proeftuin. Letterlijk! Lees hier meer over de voortgang.

Scoor je tickets op treevember.nl voor Tree Fest op 20 nov of één van de andere weekenden.

Leerzame filmpjes met ‘Benten en het voedselbos’
Greenchoice maakte een leerzame filmproductie over voedselbossen. In de serie ‘Benten en het voedselbos’ gaat Benten op onderzoek uit. In het voedselbos natuurlijk. 

#1 WAT IS EEN VOEDSELBOS

Als je het goed doet, dan plant je een voedselbos in één keer aan. En doe je verder niets. Benten gaat op onderzoek uit of dit echt zo simpel is. In Voedselbos Droevendaal staat educatie centraal. Studenten van de WUR doen hier onderzoek en geven wekelijks les aan een basisschool. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

https://www.youtube.com/watch?v=bTguIcbaj3o

#2 Van bos naar bord

Een voedselbos is landbouw én natuur tegelijkertijd. Benten gaat op bezoek bij voedselbos-boer Wouter en ontmoet daar chef-kok Emile. Hij kookt in zijn restaurant met producten uit het bos. Zo maakt hij ketchup van vruchtmeidoorn en gefermenteerde saté van kastanje. Weer eens wat anders… 

https://www.youtube.com/watch?v=W_lcabmDS6Y

#3 Aanplanten maar!

Een voedselbos is de meest radicale vorm van duurzame landbouw. Het alternatief voor de huidige landbouw. Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in Voedselbos Houtrak, een gezamenlijk project van Stichting Voedselbosbouw, Staatsbosbeheer en Greenchoice. Benten loopt een dagje mee en duikt in de wereld van Fazantenbessen. Die uiteraard ook gelijk geplant wordenhttps://www.youtube.com/watch?v=oFjIIjSCXdM&feature=emb_title

Ook leuk om te lezen

Krijg ons laatste Nectar Nieuws in je mailbox!