Zoemen met Dave Goulson op 30 september – kijk terug

We zijn altijd onwijs blij met aandacht voor bestuivers. Maar nu zijn we zelfs extra blij, omdat we Dave Goulson hebben weten te strikken om de bevindingen uit zijn nieuwe boek met ons te delen. En wel op 30 september met een live verbinding via toepasselijke Zoom. Lekker samen zoemen wordt dat dus. Je kunt de lezing nu terugkijken. 

Zijn nieuwste boek Stille aarde is een liefdesverklaring aan de insectenwereld én een manifest voor een groenere planeet. De tijd dringt, maar het is nog niet te laat voor insectenpopulaties om te herstellen. Insecten zijn essentieel voor het leven zoals wij dat kennen. Wereldwijd dalen hun aantallen snel en één ding is zeker: zonder insecten stort alles in. Ruim driekwart van onze belangrijkste voedselgewassen wordt bestoven door wilde insecten.

Dave Goulson (1965) is hoogleraar biologie en is gespecialiseerd in de hommel. In 2006 richtte hij de Bumblebee Conservation Trust op voor de bescherming en het behoud van de hommel. Met ‘Een verhaal met een angel’, dat op de shortlist stond van de Samuel Johnson Prize, veroverde hij de harten van vele lezers. Ook schreef hij ‘Geroezemoes in het gras’ en ‘De vlucht van de hommel’. In 2019 verscheen ‘De tuinjungle’.

Recent stond Dave nog met een groot artikel op The Guardian. De volkskrant beoordeelde het boek ‘Stille Aarde’ met maar liefst 4 sterren.

The Pollinators presenteren een heuglijke avond met Dave Goulson – van 19.00 – 20.30 uur. Er is een Q&A na zijn verhaal. Ook verloten we maar liefst twee boeken onder alle aanwezigen. Maar dan moet je er dus wel bij zijn :-). Hoe dan? Je kunt je nu alvast aanmelden.

Je ontvangt binnenkort de bevestiging met de link naar de zoom-call. Deelname is gratis. Voertaal Engels.

Door meerdere mensen is gevraagd om de chat te delen. Die kun je hier downloaden