12 december 2023

Dit was Treevember 2023

Het zit er weer op. Een maand vol activiteiten in en rondom voedselbossen met heel veel nieuwe aanplant. Treevember 2023 was een groot succes. Mede dankzij jou!

Samen met de 50 deelnemende voedselbossen hebben we 80.839 euro opgehaald en meer dan 5000 bomen geplant. Dat betekent niet alleen dat we Nederland en België een stukje groener en biodiverser hebben gemaakt, maar ook dat onze bestuivende vrienden weer heel wat nieuwe plekken hebben waar ze van kunnen smullen. We blikken graag nog even terug op wat hoogtepunten van de maand.

We startten Treevember in stijl met het vijfjarig jubileumfeest van voedselbos Droevendaal in Wageningen. Een voedselbos voor en door studenten, waar een heleboel onderzoek wordt gedaan naar voedselbossen. Naast lekkere hapjes uit het voedselbos en workshops van studenten hebben we natuurlijk ook de eerste echte Treevember boom geplant; een moerbei!

Qua weer zat het niet zo mee dit jaar. Het was een ontzettend natte november. Maar dat mocht de pret niet drukken. Onze voedselbos toppers hebben samen met vele vrijwilligers ervoor gezorgd dat er heel wat plantgoed de grond in is gegaan. En we hebben een aantal bedrijven mee het voedselbos ingenomen tijdens onze meewerkdagen. In plaats van een middag binnen zitten achter een laptop, konden ze lekker naar buiten met de handen in de aarde. Regenlaarzen aan en planten maar!

Voor eenieder die geen genoeg kan krijgen van bomen, was er het Avondje Bomen Over Bomen in OASE Rotterdam. Drie sprekers belichtten de zachte en spirituele kant van bomen en wat we als mensen kunnen leren van de veerkrachtigheid van bomen.

En natuurlijk zijn we zelf ook het voedselbos in gegaan met een heus Tree Fest On Tour. We zijn langs geweest bij Heer Ikigai in Stompetoren, Nabij ’t Oudeland in Strijen, ’t Volle Bos in Zeist en Voedselbos De Driesingel in Lunteren om de handen uit de mouwen te steken. De feestelijke afsluiter was aan het einde van de maand bij het Houts Voedselbos in Den Hout. Het was een dag vol muziek, lekker eten, twee heel mooie workshops van Jamie Nee and Ismaila Badji en als kers op de taart een mooie regenboog! Een goed voorbeeld dat het voedselbos een plek van hoop en verbinding kan zijn.

Heb jij ook zin gekregen om de handen uit de mouwen te steken? Houd dan onze socials in de gaten voor alle updates over Treevember 2024. Tot volgend jaar!

Ook leuk om te lezen

Krijg ons laatste Nectar Nieuws in je mailbox!